Onze zorg

Elke dag gaan wij naar buiten, de tuinen in. Daar genieten wij van het buiten zijn, de rust op de boerderij, het gefluit van de vogels en gekwaak van de kikkers. Wij zaaien en zien dan de slaplantjes en peultjes groeien. De producten worden verkocht in de boerderijwinkel. Als de bessen rijp zijn, kunnen wij ze oogsten en klaarmaken voor gebruik.

Als het regent, lopen we een rondje door de stal om een kijkje te nemen bij de koeien en kalfjes. Maar ook kunnen we in de schuur of kantine aan de slag om creatieve producten te maken van bijvoorbeeld hout of bloemen uit de tuin. En natuurlijk bakken we ook met elkaar heerlijke taarten van appels uit de boomgaard, die we dan opeten tijdens het drinken van thee van de verse kruiden uit de tuin. Tijdens het middageten verzorgen wij een gezonde lunch.

We hebben vaste tijden van rust en inspanning. Actief zijn en bewegen vinden we heel belangrijk. Maar uiteindelijk staat bij alles wat we op een dag doen onze deelnemer centraal. Ontwikkelen waar dat kan, nuttig bezig zijn en bovenal ‘van waarde zijn!’


Aanmelden

Wij werken samen met de stichting Zorgboeren ZuidHolland. Aanmelding verloopt via hen, maar neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Na een kennismaking kunt u met een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ), een indicatie vanuit de gemeente (WMO) of een Persoonsgebonden budget (PGB) bij ons terecht. De zorgcoördinator vanuit Zorgboeren Zuid-Holland stelt samen met u een plan op en dit evalueren we dan regelmatig.

Heeft u ook vervoer nodig? We bekijken graag onze mogelijkheden daarin voor u.


Kwaliteit

We werken aan het landelijke Kwaliteitskeurmerk Zorgboerderijen. We zorgen ervoor dat de zorg veilig is en dat deze aansluit op de wensen en behoeften van de deelnemers. Ook kunnen we door onze opleiding en ervaring de benodigde professionaliteit bieden. Daarnaast helpt Stichting Zorgboeren Zuid-Holland ons door herhaalde scholingen en intervisie-avonden. Zo maken we met elkaar deze van vorm van zorg nog beter.
Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2021
De Waardetuin